Den magiska dörren, av Casper

Boken handlar om Maxus som kommer till en mystisk dörr. Maxus fick ett brev från en trollkarl som behövde hjälp med att hitta sitt elixir. Boken är spännande, bra och magisk.


Kapitel 1: Hej

Hej jag heter Maxus. Jag är 10 år. Min skola heter Kixskolan. Jag går i 4b. Jag tycker om min lillebror som är 9 år och går i 3b. Jag gillar min lillebror för att han är söt. I skolan finns en lärare som jag är rädd för. Han heter Maxi. Det finns en mystisk dörr också. Jag undrar vad det finns innanför dörren.

Kapitel 2: Brevet

En dag såg jag ett brev sticka ut från den mystiska dörren och ska jag säga vad det stod? Det stod så här:

“Hej jag är en trollkarl men en drake tog mitt elixir. Hjälp om du kan! Hejdå”

Det var allt som stod.

Kapitel 3: Nycklarna

Jag gick till personalrummet och där satt Maxi, läraren som jag var rädd för. Jag kröp under bordet och tog nyckeln till den mystiska dörren. Nej! Han nös! Jag blev så SKRÄMD! Jag sprang och jag sprang. Han sprang efter men jag hann till dörren och vred om låset.

Kapitel 4: En annan värld

Jag gick in genom dörren. När jag gick in såg jag allt där men sen när jag gick in längre bort såg jag bara dimma. Jag kände att det luktade sprit. Det såg konstigt ut. Det kändes konstigt i benen och händerna men det var för att det var jättekallt. Jag FRÖS. Jag hittade mystiska saker.

– Oj oj oj oj, utbrast jag. Vilket stort slott och vilken stor drake som vaktar i tornet.

Det är bäst att jag gömmer mej för draken.

Kapitel 5: En annorlunda vän

Jag träffade en stor trollkarl.

– Hej, sa jag. Var det du som skickade ett brev till mej?

– Ja, sa trollkarlen som hette Mixi.

Trollkarlen frågade mej om jag gick förbi den HEMSKA DRAKEN! Då sa jag:

– Ja. Det gjorde jag.

– Jaha. Det var draken som tog mitt elixir.

– Å nej va dum jag är, sa jag och slog mig för pannan. Jag borde gått in och tagit det. Hur mycket var det där elixiret värt?

– HAHAHAHAHAHA, skrattade trollkarlen men sen sa han med allvarlig röst: 90000$. Kom med mej. Gillar du musik?

– Nej, sa jag.

Men han började sjunga ändå för att muntra upp stämningen.

– Blinka lilla stjärna där…

– Sluta! skrattade jag.

– Hahahahahahaha! Jag gillar dej.

Kapitel 6: Mitt uppdrag

Nu kom jag på vad jag behövde för att ta elixiret.

  • En lina
  • En spik
  • En hammare
  • En sax

Dom här sakerna måste jag ta från min värd. Jag sa hejdå till min vän Mixi.

Kapitel 7: Tillbaka i skolan

Nu måste jag få i tag dom sakerna. Jag skulle ha en sax. Först gick jag till köket. Där hittade jag saxen. Tur! Nu skulle jag hitta en spik. Hmm… Jag gick till verkstan. Ja just det! Hammaren hittade jag också i verkstan.

– Ojojojoj, utbrast jag.

Maxi kom in i verkstan och jag hade inte hittat spiken. Som tur var låg det en spiklåda en under bordet. Jag tog en spik därifrån och smög försiktigt ut från verkstan. Hur ska jag hitta linan? tänkte jag. Jag kom på att jag kan fråga min lillebror. Jag gick hem och frågade om hjälp. Jag fick hans lina. Han ville inte ha den längre. Jag tänkte på hur snäll min lillebror var. Jag som bara hade tänkt på trollkarlen senaste tiden. Jag gick tillbaka till den magiska dörren.

Kapitel 8: Sanningens ögonblick

Ja nu var det dags att hjälpa trollkarlen att få hans elixir tillbaka.

– Hej hej Mixi! Nu har jag alla saker. Vänta här. Snart kommer jag tillbaka med ditt elixir.

Jag sprang mot muren och kastade upp linan. Jag drog mig upp och spikade fast spiken högst upp med hammaren. Sen knöt jag fast linan i spiken och klättrade ner på andra sidan. När jag nästan var nere så klippte jag av linan med saxen. Jag föll tyst ner den sista biten. Draken hörde ingenting. Jag sprang upp i tornet men då såg draken mig. Hans läskiga ögon liknade någons jag kände. Det var Maxis ögon. Jag tog snabbt elexiret och sprang därifrån. Trollkarlen fick elixiret och jag sa:

– Hejdå. Jag måste gå tillbaka.

– Hejdå, sa trollkarlen.

Kapitel 9: Tills någon annan öppnar dörren igen

Dagen efter gick jag ut men då såg jag att min lärare Maxi inte hade sina nycklar. Han letade under ett bord och när han reste sej så svimmade han. Ja nu vet jag vad jag ska göra, tänkte jag. Jag smög fram till min lärare och då kom jag på att jag kan lägga nycklarna i hans ficka. Sen gick jag till min lillebror. Jag tänkte om jag skulle berätta om det som hade hänt för dom andra i skolan. Nej varför det.

– Vet du vad lillbrorsan? Ska vi göra en fest hemma?

– Okej, sa min lillebror.

– Gillar du musik? frågade jag.

– Han sa nej.

– Men jag sjunger i alla fall. Blinka lilla stjärna där…

– Hahahaha! Var har du fått det dör ifrån?

– Jo jag lärde mig det av en trollkarl som hette Mixi, från den magiska världen. Oj!

– Vad sa du?

– Nej det var inget.

 

 

 

 

 

En reaktion på “Den magiska dörren, av Casper

  1. Vad duktig du är Casper en underbar saga som var trevlig att läsa. Bra jobbat

Kommentarer inaktiverade.