Den magiska dörren, av Love

Den här boken handlar om Love. Love hade ett ganska normalt liv tills något hände. Han kom till en annan värld…


Kapitel 1: Hej

Jag heter Love. Jag är 9 år. Jag gillar pingis, king och lasagne. Min skola heter Årstaskolan. Adam är min bästa kompis. Han är också 9 år.Men en lärare är läbbig. Hon heter Åsa. Men det är något i skolan en dörr som är mycket konstig, den går inte att öppna och ingen har sett den öppen.

Kapitel 2: Brevet

En dag så skulle Adam följa med till skolan. När vi kom in så såg jag ett brev sticka fram under den konstiga dörren. Jag kollade så att ingen skulle se. Sen sprang jag dit och tog brevet. Jag slet upp det och började läsa. På brevet stod det:

“Hjälp. Jag är en liten skogsmus. Jag heter Rolf. Jag har blivit bortrövad. Kan du hjälpa mej? Hälsningar Rolf.”

Kapitel 3: Nycklarna

Nu måste jag rädda Rolf. Nu måste jag få tag i nycklarna. Jag visste att Åsa hade en specialnyckel som ledde till alla dörrar. Jag sprang till hennes kontor sen gick jag fram till nycklarna. Då vaknade hon. Hon vände sig om och jag kände att jag frös till is. Hon tittade på mej med hennes frostiga ögon. Jag sa det är någon som har glömt att spola på toan.

De gör vi i morgon, sa Åsa.

Då sa jag det är någon som har glömt att släcka i vårt klassrum.

– Skiter väl jag i.

Då kom jag på vad jag skulle säga:

– Din bil har fått punka.

Åsa som älskade sin bil sprang ut till parkeringen och glömde sin nycklar på bordet. Jag gick till den mystiska dörren och nyckeln passade. Det kändes så bra, som en sommarda!

Kapitel 4: En annan värld

Jag gick in genom dörren På andra sidan dörren öppnade sig en värld som jag aldrig hade kunnat föreställa mig. Allt var så annorlunda. Där växte spel och spelkontroller i alla sorter åoch Xbox 360 och Xbox ochPlaystation 1 och Playstation 2 och Playstation 3 och Wii och Nintendods och datorer och Nintendo 3D. Det var helt enkelt en spelvärld.  Det luktade spel. Det kunde aldrig ta slut. Jag spelade varje dag. Man kunde äta allt. Det var så gott.

Kapitel 5: En annorlunda vän

Plötsligt dök det upp en konstig varelse framför mig. Jag blev rädd . Men sen såg jag att han påminde mej om någon jag hade träffat. Han påminde faktiskt om Adam, min bästa kompis. Hans ögon var lika bruna och hans näsa var lika bullig. Han påminde mig faktiskt om Adam, trots att han var en mus.

– Det är jag som är Rolf, sa han med en pipig röst.

Jag blev så förvånad att han pratade så jag pinkade på mig . Nu var det blött i brallan.

– Alla hölls fångade, fortsatte Rolf, men en dag lyckades jag smita men inte min familj.

– Vem har fångat er? frågade jag.

– En stor läskig hund som heter Xiwack och han har flera vakter som är katter.

Det kändes hopplöst att rädda Rolfs familj.

Kapitel 6: Mitt uppdrag

Nu kom jag på hur planen skulle vara. Jag kom bara på det! Rolf berättade att hans familj hölls fångna djupt nere i en grotta. För att rädda dem behöver jag spränga mig in. Jag måste klättra ner och sedan söva vakterna. Efter det borde jag kunna frige Rolfs familj. Med hjälp av repet kommer jag att kunna hissa upp Rolfs familj. Planen känns så bra! Jag behövde:

  • En bomb
  • En tändsticksask
  • Ett rep
  • Klätterskor
  • En fiol

Kapitel 7: Tillbaka i skolan

När jag kom tillbaka till skolan var allt som vanligt. Jag köpte en fiol jag köpte en tändsticksask Jag fick ett rep av Karlsson-Dohns som var min granne. Jag gick till klätterskolan och köpte klätterskor. Nu hade jag allt förutom bomben. Efter som att Adam kunde bygga bomber var det inga problem. men när jag kom till Adam var det bara ett litet problem för att Adam hade inte de sakerna. Vi åkte till fabriken och sen såg vi ett till litet problem. allt som vi behövde kostade 12345678999990 kronor. vi gick till banken och tog ut pengar för att kunna köpa de sakerna. Sen började Adam bygga. Saker åkte fram å tillbaka sen var han klar. Jag tyckte Adam var så snäll. Jag fick lite dåligt samvete för att jag hade tänkt så mycket på Rolf den sista tiden.

Kapitel 8: Sanningens ögonblick

Jag tog med mig sakerna och sedan gick jag in i den magiska dörren. Jag var lite rädd, men jag tog mod till mig för jag ville rädda Rolfs familj. Jag smyger mig fram till stället där jag ska spränga mig in. Jag tog fram dynamiten och tänder stubinen med mina tändstickor. Jag slängde bomben på berget. 30 sekunder senare var allt klart. Jag satte på mig mina klätterskor och spände fast fiolen på ryggen. Sakta började jag klättra ner i grottan. När jag kom ner så kom plötsligt fienden mot mig. Jag försvarade mig. Jag tog stryptag på henne och hon svimma. Jag gick vidare. Jag såg en lång grotta. Där nere låg Rolfs familj. Jag tog fram repet. Och jag klättrade ner. Jag sa hej. Jag lämnade ena änden av repet kvar där nere. Sen gick jag upp. Jag hissade upp en i taget tills alla var uppe. Nu kan vi gå. Vi gick vidare igenom tunneln. När vi kom fram till stället där jag skulle hissa upp mössen så kom jag på att jag hade glömt repet. Så jag sa till dom att jag bara skulle hämta det, men precis när jag skulle gå dit så kom Xiwak och hans medhjälpare. Dom plockade upp sina knivar för att kasta på oss. Precis då såg jag en nödutgång och jag skrek:

– Spring emot nödutgången. Spring för livet!

Vi hann in i sista stund och vi hörde knivarna smattra mot dörren. Rolfs familj tackade mig för hjälpen och jag återvände till min värld.

Kapitel 9: Tills någon annan öppnar dörren igen

Dagen efter så tänkte jag på allt som hade hänt. På rasten så såg jag att Åsa bajsade på sig. Jag gick fram till henne och jag hjälpte henne att torka sig. Hon sa tack. Hon frågade ifall jag hade sätt hennes nycklar .

– Nej självklart inte!!! Okej då. Jag har väl dem.

Jag gav tillbaka nycklarna och berättade allt som hade hänt. Vi bestämde att det fick bli en hemlis. Jag gick till Adam och vi tittade på Sverige mot Finland i fotboll. En stor chipsskål stod framför oss. Jag berättade om allt som hade hänt. Adam trodde allt var sant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En reaktion på “Den magiska dörren, av Love

  1. Oj Love nu har du skrivit en spännande bok. Den var lite våldsam tycker jag men den var spännande och lite läskig men sagan var bra. Vad duktig du är. Mvh Daniel

Kommentarer inaktiverade.