Den magiska dörren, av Regina

Den här boken handlar om Irma som är 8 år. Helt plötsligt en dag hamnar hon mitt i en riktig spökhistoria!


Kapitel 1: Hej

Hej! Jag heter Irma jag går på Årstaskolan. Jag är 8 år. Jag gillar Ella. Hon är min klasskompis. Vår lärare heter Karin. Hon brukar säga att det inte finns några spöken. Jag är rädd för Malin. Hon går i klassen. Jag är också rädd för Markus som var lärare i skolan. Jag undrar vad som finns bakom en dörr. Den verkar vara mystisk. Jag gillar att berätta spökhistorier fast vi brukar inte få göra det länge. Jag och Ella gillar att pyssla, rita och ha disco!

Kapitel 2: Brevet

Jag var på skolan en dag. Sen såg jag ett brev under en dörr. Det var den dörren som verkade mystisk. Jag öppnade brevet och läste. Det stod så här:

“Hjälp! Jag behöver hjälp Irma. Du måste öppna dörren. Där du hittade brevet så fanns en dörr. I den ska du gå in och rädda mig. Men var försiktig. Det finns många faror där. Du måste vara försiktig.

Du måste göra det fort! Från Malin.”

Jag gick hem och tänkte: Är det sant att Malin behöver hjälp? Jag som är rädd för henne. Jag läste brevet på natten flera gånger. Jag var rädd. Jag visste inte vad jag skulle göra. Till slut så ringde jag till Ella, men hon svara inte. Jag blev ännu mer rädd.

Kapitel 3: Nycklarna

Nästa dag så hittade jag ett till brev i klassrummet. Ella var inte på skolan idag. Jag öppnade brevet. Jag läste brevet. Det stod så här:

“Irma du måste hitta två nycklar! Sen så ska du öppna den dörren som du tycker är mystisk. Men Markus har nycklarna så det kommer att bli svårt. Från Ella.”

Men vänta, ingen vet något om Ella tänkte jag. Jag måste få tag på nycklarna men hur? Jag kände hur det kurrade i magen. Jag fick en idé! Jag låtsas att behöva hjälp för att klura ut ett tal. Jag skulle göra denna plan på fritids. Nu skulle jag göra planen.Först så sa jag till Markus att jag behövde hjälp att klura ut ett tal. När Markus skulle klura ut talet så gick jag bakom Markus och tog nycklarna och la den i fickan. Nu när jag hade fått tag på nycklarna så var jag mycket lättad. Nu stod jag vid dörren och skulle öppna den mystiska dörren.

Kapitel 4: En annan värld

När jag öppnade dörren såg jag en annorlunda värld.Jag såg ingen dörr längre utan bara träd och växter. Molnen hade andra färger. Det luktade ljuvligt och gott. Jag gick längre in i skogen och såg mer intressanta djur, träd och växter. Världen var fantastisk. Sen kom jag till en märklig plats. Det kom dimma. Jag kunde knappt se mej eller något annat. Sen gick jag in i skogen igen. Jag hade redan blivit van vid skogen. Jag hade velat bo här men kan nog inte det. Mamma och pappa skulle nog säga nej. Jag är kvar här en liten stund till, tänkte jag. Jag kände sen hur marken börja skaka. Jag blev lite rädd när marken delades. Sen flög marken i luften och bytte plats. Det var kul att flyga. Jag blev trött. Plötsligt somnade jag.

Kapitel 5: En annorlunda vän

När jag vaknade var jag kvar i den annorlunda världen.Jag såg något trassla i ett träd. Jag kom på att jag kanske skulle kunna klättra på ett träd. Träden var ändå tillräckligt små. Jag kunde det. Jag såg en tjej i trädet som påminde mej om min vän Ella. Tjejen sade:

– Hej jag är Malin.

– Hej jag är Irma, sa jag darrande.

Malin sade:

– Bara så du vet så är jag den riktiga Malin. Det finns två Malin men den andra är falsk. Hon har bytt ut mig i klassen.

Jag fattade inget men ändå. Jag frågade:

– Vet du vart min bästa vän Ella är?

Malin svarade:

– Ja jag har sett henne. Jag har bett dig att hjälpa för jag har ett stort problem. Den andra Malin försöker att ta över hela världen.

Det skulle vara så hemskt om hon skulle klara det. Plötsligt hör vi någon prata. Malin sade:

– Jag ser en underjordisk gång. Vi hoppar ner i den. Fort innan de får syn på oss.

Vi hoppade ner. Malin sade:

– Det är vakter som vill göra ont mot dig och Ella. Det är bara ni som kan stoppa den onda Malin att ta över hela världen.

Dessutom är Ella någonstans i skogen. Vi måste hitta Ella i skogen. Men vi kan inte gå upp. Då får vakterna

syn på oss. När jag hörde allt så kändes det så tungt att jag nästan ramlade, vilket jag gjorde strax efter. Jag skrek för att det gjorde så ont. Jag märkte att vakterna nästan hörde mej. Det var ändå tur att de inte hörde mej.

Kapitel 6: Mitt uppdrag

För att rädda världen från den onda Malin behövde jag:

  • Några andra kläder
  • Ett papper
  • Metal
  • Ella
  • Två långa rep
  • Mycket löv
  • Lite matolja

Malin sade:

– Till vad behöver du de där sakerna?

Jag sade:

– Det ska du få se. Hejdå!

När jag gick upp till skogen träffade jag Ella. Jag och Ella skulle gå igenom två träd som såg ut som en port.

Kapitel 7: Tillbaka i skolan

Jag var i skolan nu. Allt var som vanligt förutom en sak. Klockan var fyra, precis som när jag skulle gå in i den annorlunda världen. Men strunt i det. Nu så skulle jag få tag i sakerna. Men helt plötsligt visste jag inte vart Ella tagit vägen. Jag fick försöka ta alla sakerna själv om Ella inte dök upp. Jag sprang fort hem och hämtade min veckopeng för att köpa kläder. Sen åkte jag till HM. Jag köpte kläder. När jag var hemma så la jag kläderna i min garderob. Jag frågade mamma om jag kunde få en liten liten flaska matolja. Jag fick det. Jag hade lite löv. Jag tog ett papper från mitt rum. Nu så blev det svårt att hitta de andra sakerna. Jag letade och letade men hittade inget. Plötsligt kom Ella till mig och gav ett långt rep som hon och jag hade gjort på syslöjden. Jag märkte att jag hade dåligt samvete för henne. Jag gav Ella en av de saker hon hade önskat sig på sin födelsedag.

Jag sade:

– Kan du hjälpa mig att hitta alla de andra sakerna?

Ella sade:

– Ja. Jag hade alla sakerna hemma. Jag är en bra samlare.

Ella hade med sig sakerna. Jag rörde om löven och la de i flaskan. Nu när vi hade alla sakerna så gick vi till den magiska dörren.

Kapitel 8: Sanningens ögonblick

Nu när jag och Ella kom till den magiska världen så letade vi efter Malins slott. Medan vi letade så tog vi på kläderna. Plötsligt så såg vi ett stort kallt slott. Det blev kallare och kallare ju närmare man kom. Vi hade hittat det kalla slottet. Jag började darra när jag behövde öppna den frusna porten. Jag och Ella hörde när Malin skrek:

– Vem har kommit till mitt slott?

Ingen svarade. Jag och Ella skulle lura Malin genom att låtsas vara vänner. När jag såg Malin påminde hon mej om Markus. Jag pratade med Malin och hon blev vän med mej. Men snart skulle det farliga börja. När jag och Ella hade gjort det första skulle det börja. Nu märkte Malin att jag var snäll, men hon hade ätit löven så hon hade blivit av med krafterna. Sedan var det natt. När jag skulle gå till Malins rum kom en kall vind som skrämde mej. Dörren var frostig och kall. Ella öppnade dörren och Malin sov. Jag hade med mig ett starkt rep som jag fångade Malin med. Ella gick ut ur rummet och ringde andra Malin och sade:

– Kan du ringa polisens nummer för jag kan inte det i den här världen.

Andra Malin ringde polisen och polisen kom. Nu hade allt blivit bra och jag och Ella fick gå. Andra Malin följde med till de magiska träden och vi gick genom dem.

Kapitel 9: Tills någon annan öppnar dörren igen

Nu var vi i skolan. Det var roligt sen. Jag, Ella och Malin hade glömt den onda Malin som hamnat i fängelset. Det var så skönt att det var den riktiga Malin som nu gick i klassen. Vi hade vattenkrig i en hel vecka. Vi kom dyngsura hem sedan. En dag i skolan såg vi ett stort ägg. Vi trodde att det var ett drakägg. Det var det också. Vi tog hand om draken och det var vår hemlighet. Ingen visste om vår hemlighet. Vi hade det bra och Markus bytte jobb.

 

 

 

 

 

En reaktion på “Den magiska dörren, av Regina

  1. Det var en intressant bok, bra skrivet fortsätt så.

Kommentarer inaktiverade.