Spel

Här finns länkar till spel som vi har spelat på lektioner. Jag fyller på efter hand.

Klicka på bilden för att komma till en sida med enkla racing-spel. Bilarna och båtarna går fortare ju fler uträkningar du klarar. I det här spelet tjänar du på att kunna räkna snabbt, men kom ihåg att det inte är det viktigaste alltid. En duktig matematiker kan lika gärna arbeta långsamt och noggrant. Spelet kan vara bra för att öva upp snabbheten och automatisera enkla uträkningar.

Klicka på bilden för att komma till Penningborg. I Penningborg övar du på att räkna med pengar genom att tjäna pengar, handla saker och upplevelser samt att växla och uppskatta. Klicka på bron till Familjespelet för lite större utmaningar.

Klicka på bilden för att hoppa i däck. I spelet övar du på subtraktion och addition. Talet längst ner är så mycket du har från början. Hoppa i olika däck för att öka eller minska ditt tal. Du måste befinna dig i översta raden av däck när du har det tal du ska nå så det gäller att planera. Lycka till!

Klicka på bilden för att komma till ritprogrammet Flame Painter. Prova dig fram och experimentera. Eftersom det här är en variant av programmet som finns gratis på internet så kan det vara lite knepigt att spara det man gör. Men det kan vara roligt att bara skapa och prova och vill du hemskt gärna spara så får du fråga någon datorkunnig som kan hjälpa dig om du inte kan klura ut det själv. Lycka till!

Klicka på bilden här under för att öva addition (+):

Upptäck vårt solsystem! Texten är på engelska.Lite kanske du förstår. Annars får du titta på bilderna eller fråga någon som har lärt sig mer engelska. Lycka till!

Hur lång tid tror du att de skulle ta att åka taxi till de olika planerna? Klicka på bilden och få svaren och massa annan fakta om solsystemet.

I det hr spelet kan du öva i att bli säkrare på att räkna med fingrarna.

Träna på att räkna ut hur mycket pengar det finns i säckarna. Använd piltangenterna för att lägga säckarna i rätt spargris.

Här kan du öva på klockan.

Här kan du öva på teckenspråk.

Logga in med ditt google-konto och gör ditt egna frågespel.

Klicka på bilden för att öva multiplikation. Tycker du att det är svårt eller bara vill ha lite musik under tiden så lyssna gärna på tabellåtarna.

Här kan du lyssna på engelska ord. Klicka på bilderna, se hur de stavas och lyssna på uttalet.

För att snabbt räkna ut 10+9 kan man först tänka 10+10 och sedan ta bort 1. Öva på det här: